Lipstick & Luiers

  • Beschrijving
  • Meer details
  • Specificaties
Grappig boek waarin een glamourjournaliste vertelt hoe ze het eerste jaar als moeder doorkomt. Een echte aanrader voor werkende moeders!

Dat een kind krijgen je leven verandert, is bekend. Hoezeer je leven werkelijk verandert, merk je pas als het zover is. Zo ook de hoofdpersoon van Lipstick & Luiers: Liz, een dertiger van nu. Deze perfectionistische redacteur van een glossy maandblad krijgt een promotie, maar heeft ook net een kindje gekregen. Dit zet haar wereld op zijn kop en levert de nodige strijd, twijfels en frustraties op. Met zichzelf (Ben ik wel een goede moeder?), over haar partner Robbert (Ik weet het zeker; hij gaat vreemd!) en op haar werk (Ik moet nu echt weg, anders kom ik te laat op de crèche).

 

Zonder literaire pretenties vertelt Liz ook over problemen omtrent kolven in de trein, een ontzwangerend lijf, ongeschoren benen op cruciale momenten en flirten met mannelijke collega’s. Kortom, een vlot geschreven verhaal vol grappige anekdotes, die werkende moeders zeker zullen herkennen.

 

Schrijfster Irene Smit(36) werkte acht jaar als freelance journaliste voor onder andere de Volkskrant, Viva, Ouders van Nu en Man. Sinds enkele jaren is ze chef reportage bij Marie Claire. Ze woont in Haarlem met haar man en zoontje.

Wat een heerlijk boek! Lipstick & Luiers is echt een boek voor liefhebbers van het zogenaamde chicklit-genre. Het is herkenbaar, grappig en leest lekker weg. De schrijfster heeft verhalen van vriendinnen, artikelen in tijdschriften en eigen ervaringen op een hoop gegooid en gecombineerd tot dit grappige boek. Hierdoor zal vrijwel iedere werkende moeder wel iets van zichzelf herkennen in Liz en haar anekdotes.

 

Ik heb zelf bijvoorbeeld erg gelachen om de herkenbare manier waarop Liz bekvecht met haar partner Robbert:

 

Ik strek me uit op mijn badlaken en doe mijn ogen dicht. ‘Lekkere dingetjes hier. Zien er strak uit. Is zo’n bikini niets voor jou, met van die kleine pijpjes?’, vraagt Robbert. Ik vloek inwendig. Hoe tactloos kun je zijn. ‘Slaap je?’ Vraagt hij als ik niet reageer. ‘Neehee’, zeg ik geërgerd. Waarom geef je dan geen antwoord? Nu vloek ik hardop: ‘Omdat ik het verdomme een rotopmerking vind. Ik ben net bevallen! Die tien kilo gaat er nog wel af, maar dat duurt wel een tijdje.’ Wat een ongevoelige klootzak is het toch soms. ‘Ik zeg toch niets over dik zijn? Ik vind die bikini gewoon grappig, die met die pijpjes. Ga dan vaker sporten als je baalt van die kilo’s………’

 

Natuurlijk is het verhaal zo nu en dan wat overtrokken, maar dat maakt het boek juist leuk. Ik heb het boekje zelf al meerdere keren cadeau gedaan aan vriendinnen die net bevallen zijn. Ideaal voor op vakantie of een ander moment voor jezelf!

  • Vlot verhaal over een werkende moeder met een glamourbaan.
  • Herkenbaar & humoristisch
  • Sex in the City-getinte roman
  • Omvang: 192 pagina’s.
  • ISBN: 9789058313775
  • Leuk cadeau voor werkende moeders.