'Op Het Potje'-Kalender

  • Beschrijving
  • Meer details
  • Specificaties
Leuke manier om je kindje te stimuleren zijn plasje op het toilet of potje te doen. Je kindje is bewust bezig met zindelijk worden.

Het is voor kinderen erg wennen. Eerst heeft je kindje een luier om en hoeft hij nergens op te letten, hij kan alles zo laten lopen. En dan is er ineens een potje waar je kindje op moet gaan zitten. Je kindje moet op tijd waarschuwen, dat hij moet plassen of poepen. Dit is erg moeilijk, want zeker in het begin voelt je kindje het pas op het moment dat het gebeurt. Deze ‘Op Het Potje’-Kalender is een leuk hulpmiddel om kinderen te stimuleren zindelijk te worden.

 

De ‘Op Het Potje’-Kalender bestaat uit de kalender, 5 stickervellen, 3 ansichtkaarten en een diploma. Na ieder ‘geslaagd bezoek’ aan het toilet of op het potje mag je kindje een sticker plakken. Als extra beloning kun je afspreken dat je kindje als een kalenderblad vol is een kaart mag sturen naar bijvoorbeeld opa en oma om het te vertellen. Je zult zien dat je kindje apentrots is als het lukt om op tijd aan te geven dat hij naar het toilet moet. Wanneer je kindje ‘officieel’ zindelijk is verklaard, ontvangt hij het ‘Op Het Potje’-diploma.

 

De ‘Op Het Potje’-Kalender is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: neutraal, blauw of roze.

Toen onze oudste zoon Nick drie jaar werd, vonden we het hoog tijd dat hij zindelijk zou worden. We hadden het idee dat hij het wel zou kunnen, maar het zo allemaal wel prima vond. Samen met de Toily 2-in-1 toilettrainer (ook bij HelloBello te koop) en de 'Op Het Potje'-kalender zijn we aan de slag gegaan. Binnen drie dagen was Nick helemaal zindelijk, zowel overdag als ’s nachts!

Nick vond de kalender erg leuk. Na elke plas en grote boodschap rende hij meteen in zijn blote billen naar de kalender om een sticker uit te zoeken. Hij was hartstikke trots toen hij oma een kaart mocht sturen om te schrijven dat hij geen luier meer om hoefde.
Vaak bieden ouders kinderen een snoepje aan als beloning, maar als een kind 5 x per dag naar de wc gaat, dan kun je bezig blijven.

Kinderen kunnen erg blij zijn met kleine aanmoedigingen zoals het plakken van een sticker. Bij Nick heeft het in ieder geval goed gewerkt!

  • Positieve stimulans om zindelijk te worden.
  • Bestaat uit een kalender, 5 stickervellen, 3 ansichtkaarten en een diploma.
  • Je kindje is bewust bezig met zindelijk worden.
  • Plassen op het potje wordt nog leuker.
  • Verantwoorde manier van belonen.