Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

 • Beschrijving
 • Meer details
 • Specificaties

Vlot geschreven, afwisselend praktisch, informatief, humoristisch en opbeurend boek voor aanstaande vaders.

Tja, je vrouw is zwanger... Het zal je maar overkomen! Ineens word je een onbekende wereld ingeslingerd. Een wereld van babyparadijzen, bezoeken aan de verloskundige, rompertjes, prenatale onderzoeken, een andere kijk op het lichaam van je vrouw, en honderd-en-één andere zaken waar je nog nooit van hebt gehoord. Wat doe je dan? Dan pak je dit boek ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’

 

Voor mannen die hun vrouw zwanger hebben gemaakt en voor hen die dit nog kunnen vermijden. Alles wat je nooit over een zwangerschap en baby’s wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik ermee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Waarom doet een bevalling pijn? Wat zijn in godsnaam een perineum en een rompertje? Wat is het nut van de ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’ geeft antwoord op deze vragen. Kluun spiegelt het niet mooier voor dan het is: ‘De komende maanden zijn een horrorfilm en jij bent de hoofdpersoon.

 

Kluun (Raymond van de Klundert) debuteerde in 2003 succesvol met de autobiografische roman 'Komt een vrouw bij de dokter', een verslag van hoe borstkanker met dodelijke afloop het leven van een yuppengezin op stelten zet. Hij is vader van Eva en Roos.

Ik heb dit boekje cadeau gedaan aan mijn man toen ik zelf zwanger was. Alleen de eerste zin van de inleiding waren voor mij al reden genoeg dit boekje aan te schaffen: ‘U hebt een vrouw zwanger gemaakt, en als het meezit, is het nog uw eigen vrouw ook.

 

Mijn man is helemaal geen lezer, maar dit boekje kon hij toch niet laten liggen. Het duurde even voor hij erin begon, maar toen hij eenmaal aan het lezen was, had hij het in no time uit. Sindsdien is dit mijn vaste cadeau aan mannen waarvan de vrouw zwanger is. Zo krijgt de man ook eens een cadeautje om de zwangerschap te vieren en nog voor een leuk prijsje ook.

 

Natuurlijk is dit boekje niet alleen leuk voor aanstaande papa's, maar ook voor aanstaande mama's. Het leest lekker weg, is herkenbaar en helpt het een en ander te relativeren. Bovendien staat dit boekje niet alleen vol grappen en grollen  je steekt er toch nog wat van op ook...

 • Alles wat je nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten.
 • Mannelijke tegenhanger van Daphne Deckers.
 • Basisregels voor de omgang met je zwangere vrouw.
 • Tips om jezelf door de zwangerschap heen te bluffen (Impress your wife).
 • Verklarende woordenlijst, ofwel zwangerschapsjargon in voor mannen begrijpelijke taal: van afkolven en indalen, tot strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang.
 • Top vijf van films die u uw vrouw beter niet kunt laten zien tijdens de zwangerschap.
 • Dingen die u nooit tegen uw vrouw moet zeggen tijdens de bevalling.
 • Kinderliedjes op melodieën waar je vertrouwd mee bent (o.a. Hup Holland Hup en Bohemian Rhapsody).
 • Zwangerschapskalender voor mannen (maand zeven: uw zoon weegt zoveel als een sixpack).
 • Protestactie: stop zinloos geweld bij bevallingen.